Logg inn:
SISTE DISKUSJONER
SE FLERE DISKUSJONER
Sfo I Media
ALLE SFO-NYHETER
Hvem er du?
Eller rettere sagt. Hva slags SFO-ansatte er de som jobber på SFO’ene i Hurum kommune som jeg skal møte i kveld?
siste artikler (29)
18.01.2018
Hvem er du?
Eller rettere sagt. Hva slags SFO-ansatte er de som jobber på SFO’ene i Hurum kommune som jeg skal møte i kveld?
Vi er mange tusen ansatte i SFO. En liten yrkesgruppe i en institusjon med kort historie. Det er avgjørende at vi alle arbeider med å utvikle forståelse for hva yrket egentlig innebærer
Å gjøre hverandre gode er like viktig for barneveiledere i SFO som for fotballspillere i eliteserien. At et team fungerer godt vil ofte være avhengig av hvilken samspillkompetanse som er i teamet.
Vi er i siget - SFO-året er snart over. Visste du at de prater om deg? I Røyken har SFO-lederne tatt skikkelig tak og vil være med på denne dansen.
17.11.2011
Hurra for deg!
Bursdager er en brikke i alle SFO’ers hverdag. De dukker opp når man minst venter dem, med mindre det finnes en voksen støtteperson i staben oppsatt med egen kalender. I høst fyller Nettverket! for SFO 15 år, en heftig alder i SFO-sammenheng. Det utløser faktisk gave til deg.
Innflytelse, meningsfullt arbeid, forutsigbarhet, sosial støtte og rettferdig belønning og krav er viktige ingredienser for et godt arbeidsliv
I dagens arbeid bør motivasjonen for arbeidet være styrt av indre motivasjon
En britisk forsker har påvist at elever som inspireres til å forme, skape og uttrykke seg kunstnerisk, oppnår bedre skoleresultater.
Har du noen kroniske klagere der du jobber. Har du vært borti han som syns det uansett er for kaldt, for varmt, for mye vind eller for tørt?
I norsk arbeidsliv er det en akseptert sannhet at trivsel er viktig for ansatte.
Vittige tunger påstår at misnøyen er sterkere enn seksualdriften i landet vårt,- og noe sant er det i det. Det finnes ikke noe enklere enn å kose seg med misnøyen.
Det kan være klokt å stille med åpne sanser og hente innsikt utenfor eget fagfelt. Så her er noen råd hentet fra Harvard Business-miljøet til glede for SFO.
Arbeidsmiljøet og kvaliteten på det vi gir barn i SFO blir bedre, og sykefraværet faller når det er tillit, rettferdighet og et godt samarbeid på arbeidsplassen. Dette kalles virksomhetens sosiale kapital, og den gjør også virksomheten bedre rustet til forandring og tåle langvarige utfordringer.
Den er så enkel at den er rent latterlig. Dessuten for en stor del gratis og uavhengig av fysiske rammebetingelser, velvillige politikere og mange ansatte.
- Det har vært mye fravær i år, sier SFO-lederne. - Lengre skoledag gjør SFO-tiden hektisk og intens, det er ikke så lett å få gjort så mye på den korte tiden, sier mange. – Det er stor utskifting i personalet, lyder det. Kanskje finnes det noe gode erfaringer knyttet til personalledelse i SFO. Vi har tatt utgangspunkt i påstanden om at motivasjon er en effektiv motor og lett etter hva som kan tenkes å motivere dine ansatte.
Vi har i mange år satt fokus på personalet sin motivasjon, trivsel og trygghet. Vi er foret med artikler og bøker som sier at vi må skape trivsel for å få gode resultat og godt arbeidsmiljø. Er det noe oppvekstsektoren er gode på så er det å skape et trygt miljø for store og små, men hvorfor sliter likevel flere SFO’er? Hvorfor har vi ikke mer tid til ledelse når arbeidsmiljøet er så bra? Igjen tror jeg det er likhetstanken som ”forfølger” oss, vi har lett for å tenke trygghet og trivsel som noe felles og disse selvfølgelige begrepene er ofte ikke definert i den enkelte gruppa/team. Mye kan skrives men jeg tror på å stoppe opp litt og SE hva vi egentlig holder på med, er alt det vi gjør nødvendig og hva skal eventuelt kutte ut eller gjøre mer av.
01.10.2008
SFO på nettet
Kanskje sitter du med en hjemmesideredaktør i magen? Eller du vet at noen i ditt personale kan være løsningen på å få din SFO på nett? Vi vil i denne artikkelen gi noen råd på hva som kanskje bør være med på en hjemmeside. Det kan også være lurt å se litt på hva andre har gjort når de har skapt en god SFO-hjemmeside.
Etter et møte om SFO i Kunnskapsløftet i vår har Kunnskapsdepartementet ved Opplæringsavdelingen bedt Nettverket! for SFO om et notat omkring dagens ansatte i dagens SFO som ressurs for framtidens skole. Her er det...
Hva er det som dukker opp i hodet ditt når du tenker på jobben din? Er det entusiasme, stolthet, glede og engasjement kanskje? Og hvis ikke, hvordan kan du som SFO-leder, eller du som barneveileder gjøre noe aktivt for å bidra til en snuoperasjon
Fjære SFO i Grimstad tar for andre gang med seg hele personalet til konferansen Kvalitet i SFO. Vi er imponert og har snakket med SFO-leder Johnny Svensvik.
Skrittelleren har kommet som en liten farsott over landet den siste tiden. Du vet, den lille boksen man kan bruke til å telle hvor mange skritt man faktisk går. Hva med å ta i bruk noen skrittellere i SFO?
På tide å tenke over følgende: Hvis alle på din SFO er aktive i forhold til å motiver hverandre, vil resultatet bli bedre enn om man bare overlater dette ansvaret til en person
For at vi skal lykkes som personalgruppe må vi jobbe som et lag, eller et team om du vil. Men et lag kan bestå av personer som jobber i flere ulike retninger med sine egne behov i fokus framfor gruppas.
Arbeids- og livsglede er noe vi alle ønsker oss. Her får du noen gode tips for å oppnå større glede i livet og på jobben.
Arbeidet i SFO dreier seg i veldig stor grad om engasjement. Uten et visst engasjement blir møtet mellom voksen og barn lite givende for begge parter.
Den er så enkel at den er rent latterlig. Dessuten for en stor del gratis og uavhengig av fysiske rammebetingelser, velvillige politikere og mange ansatte.
Idédugnad, idémyldring, idéskapingsmøter - kjært barn har mange navn. Uansett så er det nyttig og noen spillregler kan være lurt.
Det er mye som kan hjelpe for litt ekstra motivasjon i hverdagen. Hva med ukas SFO-ord; et lite sitat som handler om det viktige fokuset.
21.03.2006
Hva motiverer?
Hva er det egentlig som motiverer dine medarbeidere? Effektiv delegering og kommunikasjon er nøkkelferdighet, men du må også huske på er at ulike mennesker blir motivert av ulike faktorer.