Logg inn:
SISTE DISKUSJONER
SE FLERE DISKUSJONER
Sfo I Media
ALLE SFO-NYHETER
Barns sorgreaksjoner
Denne artikkelen handler om barns sorgreaksjoner ved tap av foreldre, og hvordan barneveiledere kan bidra til å hjelpe de gjennom denne tunge tiden
siste artikler (15)
Denne artikkelen handler om barns sorgreaksjoner ved tap av foreldre, og hvordan barneveiledere kan bidra til å hjelpe de gjennom denne tunge tiden
Forfatteren av denne artikkelen har en historie å dele. Historien er ikke bare bare hennes, den angår mange...
For noen måneder siden snakket jeg med SFO-leder Anne Lise Hille fordi hun meldte på mange av sine barneveiledere til Kvalitet i SFO 2009. Utsultet på SFO-barn og opplevelser fra basen brukte jeg også samtalen til å bli bedre kjent med en SFO der jeg kunne kjenne stoltheten og varmen både gjennom telefonrøret og når jeg kom inn i basene. Mot slutten av august fikk jeg lov til å komme på besøk.
En fersk rapport bekrefter det vi føler på kroppen daglig. Ganske mange barn sliter med angst og depresjon.
Barnehageforum har intervjuet Berit Bae om barns medvirkning og blant annet kommet frem til at barn har rett til å ha noen å leke med! Intervjuet er et godt utgangspunkt for diskusjoner om barns medvirkning i barnehage og SFO.
20.08.2007
Barn og stress
Jesper Juul får stadig henvendelser om barn og stress. Noen spør om det kan være en sammenheng mellom den stadig hyppigere forekomsten av ADHD, ADS og lignende diagnoser og barnefamilienes stress.
30.03.2007
Italiareisen
Vi synes denne beskrivelsen fra en mor til et barn med Down syndrom er så bra at den bør leses av alle SFO-ansatte.
Vi har hørt om det mange ganger; Mobbemanifestet eller som det egentlig heter Manifest mot mobbing. Vi vet at statsministere, både Bondevik og Stoltenberg, har skrevet under på manifestet og at - NÅ skal det bli slutt på mobbingen!
10.11.2006
Lykkelige barn
Ja, hva egentlig lykke. Vi jager hendelser og opplevelser som vi ønsker og tror skal gjøre barn lykkelige. Når dette ikke alltid skjer, oppstår det lett litt skyldfølelse og dårlig samvittighet. Hvordan kan vi bidra til lykke hos barn?
Å hjelpe et bekymret og forsiktig barn kan være en hårfin balansegang mellom nødvendig støtte og over-beskyttelse.
Det er viktig å være forberedt på at barn i SFO kan oppleve sorg eller at det oppstår kriser som gjør at de trenger ekstra omsorg en periode.
Hvordan snakker vi med barn på en anerkjennende måte? Brit Eide gir oss en innføring i temaet.
I arbeidet med flerspråklige barn er det nyttig med grunnleggende kunnskap om utfordringene for disse barna.
De barna vi gjerne ser på som litt annerledes, er ikke bare de sinte eller de som sitter i rullestol. Mange barn sliter med ulike funksjonshemminger som gjør hverdagen vanskelig.
Hva er egentlig flyktningbarn? Her kommer litt oppklarende informasjon rundt begrepet og fakta om flyktningbarn i Norge.