Logg inn:
SISTE DISKUSJONER
SE FLERE DISKUSJONER
Sfo I Media
ALLE SFO-NYHETER
Stikk innom, kjære lokalavis
- Har dere lyst til å komme på besøk? SFO-leder ved Bjørlien skole i Vestby kommune har skjønt det og invitert lokalavisen inn i basene. I tillegg til å øke anseelsen til egen SFO lokalt, viser hun vei. Dette er en strålende idé for hele SFO-Norge.
siste artikler (14)
- Har dere lyst til å komme på besøk? SFO-leder ved Bjørlien skole i Vestby kommune har skjønt det og invitert lokalavisen inn i basene. I tillegg til å øke anseelsen til egen SFO lokalt, viser hun vei. Dette er en strålende idé for hele SFO-Norge.
Jeg vil tro den blir husket – hemmeligheten de fikk med seg hjem, de hundre notene.
25.10.2011
Alle med
SFO har passert 20-års alder mange steder. Erfaringene bygger seg opp, kunnskapen er foredlet gjennom innsats over lang tid. SFO er blitt et eget fagområde, fritid på skolen er en krevende men mulig kunst. Nå må alle med!
Sommerferien nærmer seg og da kan det være greit med noen nye ideer til aktiviteter i de dagene vi er så heldige å ha barna hele dagen.
16.02.2009
I beste mening
Datatilsynet har laget et nytt veiledningshefte, «I beste mening», om håndteringen av bilder av barn på internett.(last ned hele hefte ved å trykke på "last ned" lengre opp på siden)
Her er et lite notat om hvordan en rakst kan gi vikarer en informasjon om hvordan SFO ivaretar tospråklige barn, som ikke er helt stø i norsk språk. Dette er kanskje selvfølgeligheter i mange SFOer, men for en vikar som ikke har så mye erfaring med tospråklige barn kan denne informasjonen være gull verd.
Kloke voksne er barneveiledere i SFO. Navn på rommene vi bruker i SFO sier mye om hva disse kloke voksne tenker er viktig kvaliteter for barn.
07.03.2008
SFO-MÅLTIDET
Rita er SFO-leder på Slettaelva og i redaksjonen vår. I håndboka for Slettaelva SFO er det et eget kapittel om måltidet. Vi er imponert når vi finner slike gode verktøy. Det er nok mange som kommer til å juble når de skjønner hvilken skatt dette er for å utvikle egne rutiner.
Elin på Stabbursmoen SFo har gitt oss noen gode råd på hvordan vi kan holde garderobene på SFO ryddige.
Det trengs ikke så mye utstyr for å lage disse flotte, dekorative stjernene. Det kan f.eks bli en flott vindusdekorasjon.
Vi sliter med mye lyd rundt oss i basene. Barna rammes også av den høye lyden. Og noen barn og voksne sliter ekstra med kommunikasjonen pga støynivået. Og alle blir ganske slitne av slikt. Et lite tips som virker...
01.05.2006
Krysselister
Det finnes utallige måter å lage krysselister på. Her kommer et forslag til en listevariant som vil fungere bra i de fleste SFOer.
Vi vet at barn fra 5-6 års alderen, oppfatter ganske mye av spesielle radio- og tv-nyheter som utløser sterke reaksjoner og opphisset samtale de voksne imellom.
Det kan være nyttig å ha litt bakgrunnsinformasjon om ulike tema på SFO. Her finner dere litt om samene og deres opprinnelse.