Logg inn:
SISTE DISKUSJONER
SE FLERE DISKUSJONER
Sfo I Media
ALLE SFO-NYHETER
«Hjelp – vi skal spise»
«Kan du kan komme på besøk hos oss, helst under måltidet, og se det vi ikke ser? Vi sliter sånn med støy under måltidet, og har prøvd masse. Nå er vi litt tomme for ideer. Men det er ille når enkelte barneveiledere ikke gleder seg til SFO-måltidet grunnet bråket…»
siste artikler (21)
«Kan du kan komme på besøk hos oss, helst under måltidet, og se det vi ikke ser? Vi sliter sånn med støy under måltidet, og har prøvd masse. Nå er vi litt tomme for ideer. Men det er ille når enkelte barneveiledere ikke gleder seg til SFO-måltidet grunnet bråket…»
I Bærum skjer det store endringer i SFO-sammenheng for tiden. SFO-ledere skal utfases, det kommer vi tilbake til i en egen artikkel. Men bygdas største skisenter har gått fra 14 til fire skikurs for SFO etter at foreldrebetaling for aktiviteter ble forbudt…
Fotballforbundets satsing på fotball-SFO’er og andre alternative tilbud til småskolebarna preger selvsagt situasjonen lokalt for de ordinære SFO’ene. Også andre aktører er kommet på banen – stort sett med tilbud om mer idrett. På godt og vondt. I noen tilfeller har SFO opplevd nesten halvering av antall påmeldte barn.
Veltrente barn har bedre hukommelse og evne til å resonnere på egen hånd. Forskere har funnet ut at deler av hjernen er større på barn som hopper og spretter og løper mer.
08.03.2010
OL i SFO
Det skjer mye i SFO-basene om dagen. Vi har bl a fått mange meldinger om diverse OL-øvelser rundt omkring i baser og uteområder. Hva har skjedd hos deg..?
Skiskole ved Aktivitetsskolen Godlia i Oslo. Med lek, teknikk og ikke minst afterski – kanskje noe for deg?
17.11.2009
SUMO-bryting
I forbindelse med kampanjen for mer fysisk aktivitet i skolen i regi av Kunnskapsdepartementet, bringer vi eksempler på aktivitet som passer i SFO.
21.09.2009
Fart i fletta
Hei! Sender en høsthilsen om hva vi gjør på Finstad SFO. Vi startet det nye SFO-året med å satse på fysisk aktivitet og sunt kosthold. Nye barn og nye muligheter og mye moro…
Borge SFO i Fredrikstad er SFO-Norges store forbilde når det gjelder livet utenfor fjertfylte, trange innebaser. Med primus propell, Jan Kåre Fjeld (rimer gjør det jammen også), og hans stab av strålende barneveiledere, skjer det stadig spennende saker og ting utendørs.
Hvem er mest aktive – de som spiller innebandy eller de som leker hundespann?
I Nettverket! for SFO følger vi nå tett Idrettsforbundets forsøk med å samarbeide med SFO for å oppnå flere aktive barn. Vi synes det er spennende at flere modeller blir utprøvd og at disse kan gi inspirasjon til lokale løsninger. Idrettsforbundet har også vært opptatt av å gjøre forsøkene i ulike geografiske områder og i både store og små SFO’er.
På SFO er det ungene selv som bestemmer hva de vil gjøre. Vi barneveiledere kan innimellom komme med gode tips og råd, legge til rette for det vi tror ungene vil like, eller noe som vi bør gjøre fordi det er 17.mai, jul eller påske. Enkelte år har vi unger som er skikkelig gira på sfo-forming, mens andre år er formingsaktivitetene på lavgir.
Bli med å besøk Romolslia SFO i Trondheim. Der har SFO-leder Geir-Einar Gundersen gjennom systematisk tilrettelegging skapt en hel SFO i bevegelse.
Borge SFO har blitt et utstillingsvindu når det gjelder å tenke barn og bevegelse. De har vært profilert gjennom både aviser og ikke minst i NRK på Norge Rundt.
Ligger din SFO langt fra vann eller andre avkjølende elementer, ikke svømmebasseng i skolegården nei?
Det trengs ikke så mye utstyr for å lage disse flotte, dekorative stjernene. Det kan f.eks bli en flott vindusdekorasjon.
10.04.2006
Diverse leker
Vi har her samlet et knippe leker i ulike kategorier. Noen er for innebruk, andre for utebruk.
Har du lyst at guttene også skal lære å danse og å være med på dansen i SFO?
Historien om Lille Willy er en morsom lek for store og små.
I Kristiansand har de en helt egen fotball liga for de eldste SFO-barna. Kjempeidé!
Et glimrende forslag til hvordan man kan samarbeide med lokal idrett og få masse ekstra på kjøpet.