Logg inn:
SISTE DISKUSJONER
SE FLERE DISKUSJONER
Sfo I Media
ALLE SFO-NYHETER
Flerfamiliens julefeiring
Barnas sorg over foreldrenes brudd blir ikke mindre uansett hvor mange ganger de feirer Jul
siste artikler (11)
Barnas sorg over foreldrenes brudd blir ikke mindre uansett hvor mange ganger de feirer Jul
Mulig scene fra måltidet i SFO. Matroen blir brått avbrutt av en tydelig raaaap, fulgt av hihihihi, fssshhh, hahaha. Noen pøser på med en promp.
I våre samtaler med barn dukker ofte temaet barn-voksen opp. Vi spør da hva som er forskjellen på barn og voksen. Svarene varierer. Noen mener at det kommer an på størrelsen. Andre påpeker at barn leker mens voksne arbeider. Andre har lagt merke til at voksne liker ting som barn ikke liker, eller at barn har mye fantasi mens voksne stort sett er «kjedelige». Men det vanligste svaret er at det er de voksne som bestemmer mens barna blir bestemt over. Småfilosof Ole sier: «Sjefen er han som bestemmer». Hvis det stemmer, betyr det at mange barn ser på voksne som «sjefer» mens de selv er «undersåtter».
Snodigheter ved perlebordet - 47 Her får du små drypp du kan bruke i samtaler rundt bordene i basene. Det er alltid gledelig for barn å få være sammen med voksne som deg. Du kan fortelle om små, rare ting og ved middagsbordet kommer barnet med din historie fra perlebordet og foreldrene tenker; i SFO skjer det jammen mer enn innkryssing og fôring. Tekstene er også skrevet slik at barn selv kan lese dem, det er fint at SFO bidrar til å stimulere til mer lesing.
18.01.2008
Promping
Opplevd at barna i perioder er i overkant fiksert på promp? Les hva Mette, vår danske pedagogiske journalist, anbefaler.
Mette Hegnhøj Mortensen er dansk pedagogiske journalist. Hun har besøkt Valhalla SFO i Danmark. Tema er filosofisamlinger.
Barn spør om mye mellom himmel og ord. Skal man egentlig gi dem fasitsvar? Hvordan kan vi gi svar som virker utviklende for barnet?
04.01.2008
Filosofispill
Mette Hegnehøj Mortensen, vår pedagogiske journalist i Danmark har besøkt Valhalla SFO. De har laget et filosofispill.
30.11.2007
Dragefolket
Dran er fanget hos den onde herskeren over Terra, nemlig Nagir. Nagir har tatt fra ham Dragesverdet, kniven og snart Det magiske smykket. Hva har Dran nå? Han har ingenting, og derfor ingenting å tape.
Småfilosofene reflekterer og filosoferer over mange ting i bladet "Elle Melle". Denne gangen snakker de om erting. Les mer om bladet og opplegget på forsiden vår.
Undring eller forundring er noe barn driver med hele tiden. Undring og forundring over det som skjer rundt seg er en viktig del av barnets utvikling.