Logg inn:
SISTE DISKUSJONER
SE FLERE DISKUSJONER
Sfo I Media
ALLE SFO-NYHETER
Aktiviteter
Kommunikasjon, språk og tekst
Skjeggete gnager i havet
I Norge har vi i mange år hatt tam laks i nøter. Det heter oppdrett. Laksen får mat og trøst og trives godt. Når den er passe stor, blir den slaktet og spist av deg og søsteren din. Torsken vil vi også temme. Den skal leve i nøter den også, få mat og trøst når den trenger det. Men torsken er sur.
Kropp, bevegelse og helse
«Hjelp – vi skal spise»
«Kan du kan komme på besøk hos oss, helst under måltidet, og se det vi ikke ser? Vi sliter sånn med støy under måltidet, og har prøvd masse. Nå er vi litt tomme for ideer. Men det er ille når enkelte barneveiledere ikke gleder seg til SFO-måltidet grunnet bråket…»
Kunst, kultur og kreativitet
200 år for landet vårt
Vi har no gått ut av språkåret 2013, og stuper fluksens inn i eit nytt jubileumsår! Truleg eit av dei viktigaste jubilea vi skal kome til å feire på svært lenge. Vi snakkar sjølvsagt om feiringa av Noregs Grunnlov av 1814 - og at den rundar 200 kloke år no i 2014!
Natur, miljø og teknikk
SFO-barna blir magrere
Vel, vi har ikke gjennomført veiing av barn i SFO, og bra er det. Men 3500 åtteåringer er blitt veid, og veldig mange av dem går i SFO. Siden 2010 er vekten gått ned i denne gruppen barn.
Etikk, religion og filosofi
Flerfamiliens julefeiring
Barnas sorg over foreldrenes brudd blir ikke mindre uansett hvor mange ganger de feirer Jul
Nærmiljø og samfunn
To historier om Norge, Sverige og Danmark
Det kan være vanskelig å formidle historien rundt frigjøringsdagen 1814 til barna i SFO. Utenrikspolitikk kan være noe fjernt fra deres hverdag på lekeplassen. Derfor skrev jeg for noen år siden to historier der landene blir presentert som barn på en lekeplass.
Antall, rom og form
Læringsarena II – matte
SFO og AKS er enestående arenaer for barns utvikling. Læringen skjer i høyt tempo, riktignok litt i rykk og napp. Men potensialet er stort. Uten å true leken og friheten kan vi bidra til utjevning og utvikling i barnegruppen.
Temaarbeid
17.mai er vi så gla i...
Janne på Hundeidvik har gjort klar marsjstøvlene og er klar for nasjonaldagen. Hun elsker 17.mai,korps og SFO. Litt pynt, mye kake og viktig historie deles i denne saken. Hurra!
Ideer fra andre
Heim på SFO
På Evanger SFO i Voss har alle på mellomtrinnet plass på SFO i et langfriminutt i uken. Rett og slett fordi det bidrar til bedre miljø på skolen og fordi de har en rå SFO-leder som vet hvor viktig trivsel er for læring og utvikling.