Logg inn:
Skolestart uten SFO
Ivar Haug   10.08.17
Det tikker mot 30 år siden SFO krysset inn sine første barn i Norge. Likevel skjer det! I august gis overgangen fra barnehagen til det nye livet i skole/SFO spalteplass og rom i mediene. Jeg leser en artikkel i den riksdekkende avisen Aftenposten og tror knapt det jeg ser.

Jeg ser…

     «Slik forbereder du barnet ditt til skolestart»

Ja, har du en kommende førsteklassing i huset er det ikke grenser for hva avisen byr på av gode råd. De har kontaktet landets fremste eksperter og oppsummert i seks punkter hvordan disse ekspertene mener mor og far skal forholde seg for å gi barnet best mulig støtte.

https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Professor-om-skolestart--Alt-trenger-ikke-vare-perfekt-fra-dag-n-10426b.html  

Jeg leser punktene fra 1 og utover. Og tenker; «Hva i all…». Det første rådet er å besøke skolen, utforske garderober, toaletter, lekeapparater osv. Fint det. Borti 100 % av barna går i jo i SFO, og det er helt genialt å bruke august-dagene før skolestart til å bli kjent rent fysisk.  Men i artikkelen er SFO/AKS ikke-eksisterende. Totalt. Fullstendig.

Det har krevet mye konsentrasjon å skjære klar av den virkeligheten barna møter i norske skolebygg i august 2017. Søtt er rådet om å hente litt tidlig i starten – men vær klar over at du ikke bare kan buse inn i klasserommet. Hallo – vi har gått ut av 80-tallet i kalenderen. På 90-tallet skjedde denne endringen som gjør hele raden med råd meningsløse i et vakuum uten SFO/AKS.

Heldigvis er virkeligheten at vi er kommet langt de siste årene med å skape en skreddersydd start på skoleløpet – bl a fordi de fleste skolene med respekt for seg selv og barna har et tett og konstruktivt samarbeide mellom klasserom og base, mellom kontaktlærer og barneveiledere i SFO. Ja, mange skoler har helt sømløse overganger for barn og tett interaksjon på voksensiden. Totalt. Fullstendig.

Jeg ble vred, la ut saken på Facebook https://www.facebook.com/sfonett/?ref=bookmarks og sendte mail til journalisten. 

Aktuelt tema - det er mange usikre foreldre der ute. 

Men hvordan greide du å unngå SFO/AKS som tema i hele artikkelen? 

Bortimot alle 1.klassinger er i SFO og det er der mye av den sosiale tryggheten etableres. 

Vi er 2000 SFO'er og 18000 ansatte som retter mye fokus på å tilby trygghet & omsorg for de "nye" barna. 

 

Les hele saken her 

Samtidig tenker jeg. Vi blir visst aldri ferdig med å fortelle om at vi finnes, at vi er faglig engasjert, at vi hver dag jobber med å utvikle tilbudet for barna og at vi er en stor ressurs i samfunnet. 


Denne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen.
Dersom du vil ha tilgang til alle artikler se hvordan du melder deg inn under.
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på SFOnett!
SFO / Skole:
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype

Du vil få tilgang til www.sfonett.no ut året og blir fakturert for samme periode. Mva kommer i tillegg til prisen. Når du er innlogget kan du registrere alle ansatte hos deg som underbrukere.

Ordinær pris for helt år
kr 875 for små SFO'er,under 35 barn
kr 1750 for SFO med over 35 barn
Mva kommer i tillegg
Ja, vi vil bli medlem i Nettverket for SFO
 
DISKUTER ARTIKKELEN
 
 
Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
SFO for barn
Teknisk knock out i 4. runde - del 1
Foreldretrening for pakistanske og somaliske mødre - og kurs for SFO
Oppsigelsesfrist i SFO
Velkommen til oss, mor og far!