Logg inn:
Ansvar rundt stengetid
Ivar Haug   23.04.10
Noen ganger blir barn hentet for sent i SFO. Tydelige avtaler med foreldre kan løse noe av dette.

Denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer.
Du kan derfor ikke lese hele artikkelen. Som medlem får du og alle ansatte i din SFO full tilgang til alt innhold på SFOnett.no.


Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på SFOnett!
SFO / Skole:
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype

Du vil få tilgang til www.sfonett.no ut året og blir fakturert for samme periode. Mva kommer i tillegg til prisen. Når du er innlogget kan du registrere alle ansatte hos deg som underbrukere.

Ordinær pris for helt år
kr 875 for små SFO'er,under 35 barn
kr 1750 for SFO med over 35 barn
Mva kommer i tillegg
Ja, vi vil bli medlem i Nettverket for SFO
 
DISKUTER ARTIKKELEN
(0)
Å avklare forventninger vi i  SFO og foreldre skal ha til hverandre FØR barna begynner på SFO,er i denne sammenheng viktig.Det å respektere SFO`s åpningstider ønsker de aller fleste foreldre.Gjennom året skjer det at barn blir henta etter stengetid,men i de fleste tilfeller opplever vi at dette gjelder forskjellige foreldre,med forståelige årsaker,bilkø hjem fra jobb f.eks.Vi har avklart m.foreldre at kommer de for seint så gir de beskjed,bare DET skaper mindre frustrasjon hos ansatteog barnet.På Furulunden SFO jobber seinvakta 15. min etter stengetid,så barn som ikke er hentet innen stengetid skal ikke få en følelse av å være til bry,men snarere få gleden over å kunne tilbringe noen min.aleine m.en voksen.Står en voksen over dette kvarteret,blir det gitt avspasering uten diskusjon eller frustrasjon.   
23.04.10
(0)
Det er ikke alltid jussen er til hjelp, og for min del synes jeg det er uaksomt av oss å etterlate et barn, uten at det var avklart med foreldre. Selv da synes jeg det er på kanten. Klare retningslinjer for foresatte er viktig, men samtidig synes jeg vi skal kunne yte litt ekstra når det trengs, sfo er en servicebedrift.
Det viktigste oppi i dette er jo barnet, og som Åse er inne på er det viktg å ikke gi barnet en følelse av å være til bry. Det inkluderer slik jeg ser det å ta imot foresatte på en hyggelig måte når de endelig kommer, også heller ta de inn til en samtale uten barn.
Fra mitt liv i basen hadde jeg et triks med ar de som ble hentet sent fikk en is(eller noe annet) som jo er en hyggelig slutt på arbeidsdagen. Så istedet for "i går sat jeg på trappa og venta på mamma" for man"i går spiste jeg is med Daniel".
Noen fikk kanskje lit mye is i perioder, men de fikk vel ikke så mye is ellers så det var vel greit.

26.04.10

(0)
Tenkte bare å nevne at jeg behersker norsk rettskriving, det går bare litt kjapt på tastene noen ganger ;)
26.04.10

(1)
Jeg har vært SFO leder i mange år. Er heldig som har fått med meg leder erfaring ved 3SFOer. Utfordringene har jeg opplevd som forskjellige. Men det er viktig at SFO lager klare "kjøreregler" som presenteres for foreldrene. Opplever at dette blir godtatt og at foreldre er imøtekommende.
På vår SFO har vi det vi kaller for " SE MEG NÅR DU HENTER MEG" med dette oppfordrer vi foreldre å komme inn på SFO for å hente sine barn. Dette åpner for at foreldre ser sine barn i lek og samspill med andre barn, som fører til en god samtale, mellom barn og deres foreldre,
Videre har vi også innført to tidspunkt hvor SFO tar ansvar for å sende barn hjem. Klokken 15.30 og 16.30.  Det vil si at SFO sørger for at barna får med seg sine eiendeler og er kledd for å gå hjem på egenhånd, etter avtale med foreldre.
 For SFO har dette gjort at barna har roligere ettermiddager og aktivitetene kan holde på lengre. Tidligere hadde vi travle foreldrer som ringte og "bestilte klargjøring service" av sine barn.  
Som sakt så er behovet forskjellig ved ordningene, men dette er tiltak som fungerer veldig  bra ved vår SFO og som vi skal videreføre etter en prøveperiode på 6 måneder.

04.05.10

Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
Teknisk knock out i 4. runde - del 1